Cultuur

Briefje ontmoedigt toeristen te gaan blowen op bankje aan Bloemgracht

17 oktober 2017, 18.24 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 19.07 uur

Veel Amsterdammers maken overlast gevende toeristen al vloekend duidelijk dat ze er niet van gediend zijn, maar Miranne pakt het anders aan. Ze werd knettergek van de blowende toeristen op haar bankje aan de Bloemgracht. En wat bleek? Een simpel briefje is de oplossing.

'Ga lekker zitten, maar rook geen wiet of andere genotsmiddelen. Onze kinderen zijn te jong om stoned te zijn. Geniet van het beste bankje in de stad', staat er geschreven op het briefje. 'Ik vind het grappig. Heel goed gedaan', reageert een toerist.

Briefjes terug
Toeristen vinden het briefje op het bankje zo leuk dat ze regelmatig briefjes terugschrijven. 'We kwamen hier in 2010 wonen. Toen was ik zwanger van de tweede. In 2011 stond het op Koninginnedag helemaal blauw van de wietlucht in de kamer boven het bankje', vertelt Miranne over de reden dat ze het briefje is gaan ophangen.

De tientallen briefjes die Miranne terug heeft gekregen van toeristen heeft ze verzameld in een boek: 'Ze komen echt overal vandaan en het staat echt geschreven op allemaal verschillende en soms rare kaartjes en bonnetjes van waar mensen zijn geweest.

Het programma De Straten van Amsterdam ging bij Miranne langs. De hele aflevering is hier terug te kijken.