Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Annabel Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie

22 oktober 2017, 09.47 uur · Aangepast 1 november 2017, 18.17 uur

Opiniemaakster Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor de politieke partij Forum voor Democratie (FvD) in de stad.

Ze zal de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. 'Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde. En dat kan zonder partij-drone met meel in de mond te worden, we zijn de PvdA niet immers', schrijft Nanninga op TPO.nl.

Amsterdam is de enige gemeente waar Forum voor Democratie de gemeenteraad in wil. De partij wil onder meer dat Amsterdammers zelf hun burgemeester kunnen kiezen, dat de islamisering teruggedrongen wordt en de erfpacht afgeschaft wordt. Ook opiniemaker Yernaz Ramautarsing en oud-VVD-Kamerlid Anton van Schijndel staan op de lijst.

Lees ook: Thierry Baudet te gast in Park Politiek

'FVD kiest voor dit energieke trio om nu eindelijk de noodzakelijke veranderingen in Amsterdam af te dwingen', stelt de partij. 'Sinds mensenheugenis domineert de PvdA de politiek in de hoofdstad. Ambtenarij, onderwijs, politie en woningbouw zijn al decennia volledig in handen van de PvdA.'

Bij de landelijke verkiezingen haalde de partij twee zetels. Thierry Baudet en advocaat Theo Hiddema zitten voor Forum voor Democratie in de Tweede Kamer. Baudet hoopt op zes zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

Lees ook: Amsterdam maakt kennis met nieuwe politieke partijen: 'We gaan de rotte plekken rechtzetten'

Tijdens de verkiezingen in maart doen er ook veel andere nieuwe politieke partijen mee. DENK, de Woon- en Erfpachtpartij, Queer, 50Plus en Artikel 1 hopen ook met hun fractie in de gemeenteraad te komen.

Tromgeroffel....

— Thierry Baudet (@thierrybaudet) October 22, 2017