Ajax met ruime cijfers langs Feyenoord in De Kuip: 1-4

22 oktober 2017, 18.07 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 20.23 uur

Ajax heeft een hectische Klassieker in De Kuip zondagmiddag met 1-4 gewonnen. Huntelaar, Dolberg (twee keer) en Siem de Jong scoorden, maar Neres was, met drie assists, de grote man bij Ajax.

De eerste helft oogde rommelig en ging gepaard met een hoop overtredingen. Vilhena en Jörgensen pakten geel namens Feyenoord, Ziyech en Huntelaar deden dat voor Ajax.

Overtredingen te over dus, maar kansen zeker niet. Namens Ajax was alleen Younes in de buurt van een goal. Zijn schot eindigde echter op de vuisten van Feyenoordkeeper Brad Jones. Tegen het einde van de tweede helft, toen Feyenoord wat beter in de wedstrijd kwam, schoot Jörgensen na een vrije trap op de Ajax-goal, maar Onana redde.

Ajax op voorsprong
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, waarin Ajax het initiatief weer in handen nam. Dit resulteerde al snel in een treffer voor de Ajacieden. Na een fout in de Feyenoorddefensie kon Neres de bal steken op Huntelaar, die de bal hard in de kruising joeg.

The Hunter opens the score for Ajax in Rotterdam! Golazo! #feyaja pic.twitter.com/FTw6JgtiOF

— AjaxDaily (@ajaxdailydotcom) October 22, 2017

Onana stopt een strafschop, maar toch 1-1
Ajax hield vervolgens het betere van het spel, maar een overtreding in het strafschopgebied van De Ligt op Haps zorgde er bijna voor dat Feyenoord op gelijke hoogte kwam. Jörgensen meldde zich voor de strafschop, maar Onana keerde de inzet van de Deen.

Even later zorgde gepruts in de Ajaxdefensie alsnog voor de 1-1. Toornstra tekende voor de gelijkmaker op aangeven van Jörgensen. De Deen was korte tijd later dicht bij de 2-1, maar Onana zette zijn voet op het laatste moment dwars en voorkwam een Rotterdamse voorsprong. In korte tijd creëerde Feyenoord vervolgens een reeks kansen. Onder meer voor Vilhena, die de buitenkant van de paal trof.

Huntelaar naar de kant
Schöne en Neres kregen geel en Marcel Keizer zag het duel ontbranden. Hij haalde Huntelaar, die al geel op zak had en tegen een tweede kaart aan dreigde te lopen, naar de kant. Dolberg verving de doelpuntenmaker en vond binnen tien minuten zelf het net. Neres was, na een heerlijke actie, opnieuw de aangever.

Kasboom Dolberg puts Ajax back in front! #feyaja pic.twitter.com/tDUDwYSsTB

Alles of niets
Feyenoord besloot tien minuten voor tijd alles of niets te gaan spelen en bracht met Kramer een extra spits. Bij Ajax maakte Younes plaats voor Kluivert en verving Siem de Jong Donny van de Beek.

Bij Feyenoord ontstond meer en meer ruimte achterin wat resulteerde in een reusachtige kans voor Dolberg. Opnieuw was Neres de aangever, maar ditmaal miste de Deen.

Kort voor tijd was het alsnog raak. Siem de Jong sloeg er wél in de pass van Neres (z'n derde assist) af te ronden. In de 90e minuut maakte Dolberg het feest compleet voor Ajax door de 1-4 op het scorebord te zetten.

Siem de Jong nets the 1-3. Neres’ third assist of the game. #feyaja pic.twitter.com/zO7iPOpKEN

Kasper Dolberg nets his second goal of the game! #feyaja pic.twitter.com/uyZLudusB3