Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Trouwe fans ASV De Dijk zijn ervan overtuigd: 'We winnen toch van Ajax'

23 oktober 2017, 18.11 uur · Aangepast 24 oktober 2017, 13.04 uur

Op woensdag speelt ASV De Dijk uit Noord tegen Ajax in de tweede ronde van de KNVB-beker. Trouwe De Dijk-fans Kick en Jannus zijn al redelijk al gespannen, toch hebben ze er vertrouwen in. 'Dan winnen we toch.'

De mannen zijn al ruim vijftig jaar fan van de amateurclub en rijden elke week in hun Canta naar het sportpark. 'Het is gewoon lekker dichtbij en het is vreselijk gezellig', zo verklaren ze hun keuze voor De Dijk. 

In principe zijn ze ook voor Ajax, maar ditmaal draait het voor Kick en Jannus om de club uit Noord. Hetzelfde geldt voor Jeroen Verhoeven, oud-keeper van Ajax, die deze wedstrijd in het doel van De Dijk staat. Voor hem wordt het 'een speciale wedstrijd'. 

5-1
Of ASV De Dijk er daadwerkelijk in slaagt om Ajax te verslaan, is nog wel de vraag. In 1970 speelden beide clubs ook tegen elkaar. Met onder meer topspeler Johan Cruijff op het veld, wist Ajax de club uit Noord met 5-1 te verslaan. 

Op die wedstrijd kwamen zo'n 7500 toeschouwers af. Het Kras Stadion van Volendam biedt plek aan 7000 voetbalfans. Voor woensdag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.