Stad

NL
V

Zang, dans en muziek: Scientology neemt pand Wibautstraat in gebruik

30 oktober 2017, 12.10 uur · Aangepast 30 oktober 2017, 12.27 uur

Met muziek, dans en confetti werd zaterdag het enorme pand van de Scientology Kerk aan de Wibautstraat in gebruik genomen. Het geheel werd met enorme doeken afgeschermd van de buitenwereld maar de organisatie zelf heeft nu enkele beelden gedeeld.

Het pand aan de Wibautstraat werd in 2013 voor ruim 5 miljoen euro aangeschaft door de kerk. Na een flinke verbouwing kon kerkelijk leider David Miscavige zelf dan eindelijk de opening van het grootste centrum van de kerk in Europa verrichten.

Lees ook: Scientology Kerk klaar voor feestelijke opening: 'Heel intimiderend'

De buurt bleek vorige week minder gecharmeerd te zijn van de geplande festiviteiten. ''Het is een en al geheimzinnigheid met mannen in het zwart rondom het pand', liet er een aan AT5 weten. Hij noemde het 'heel intimiderend'. 'Omdat ik weet wat ze doen, zoals ik eerder in een uitzending van Rambam heb gezien. Maar vooral door de mate van geheimzinnigheid.' 

De afdeling 'externe zaken' van de Scientology Kerk had vorige maand al een brief naar de buurtbewoners gestuurd. 'Hoewel we ons best doen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, zult u ongetwijfeld enige hinder hebben ondervonden van lawaai of rommel', staat in de brief, die in handen is van AT5.

'We waarderen de manier waarop de buurt hiermee omgegaan is enorm.' Ook werd er al begrip gevraagd voor de afschermingsdoeken die zijn geplaatst. 'We zullen het niet langer laten hangen dan noodzakelijk is.'

Lees ook: Grote 'Scientology'-letters lichten op in de Wibautstraat