Stad

NL
V

Amsterdam krijgt Winterparade in de Rai

2 november 2017, 14.21 uur · Aangepast 2 november 2017, 16.48 uur

Geïnspireerd door kerstevenementen in New York, Londen en de Duitse kerstmarkten wordt de Rai in december omgetoverd tot een Amsterdamse Winterparade.

Bezoekers kunnen volgens de organisatie van 21 december tot en met 1 januari 2018 'het absolute kerstgevoel ervaren'. In chalets wordt onder meer erwtensoep, oliebollen, poffertjes en warme chocolademelk verkocht. Ook komt er een kermis met een 50 meter hoog reuzenrad, een zweefmolen, een draaimolen en een schiettent.

Ook wordt er een schaatsbaan van 700 vierkante meter aangelegd. In de avonduren is er curling voor volwassenen en een silent disco. Baut, Van Dam Brasserie en Restaurant Blauw openen pop-up-restaurants naast de schaatsbaan.

Christmas Cinema
In de speciale 'Christmas Cinema' worden overdag de nieuwste kerstfilms vertoond en zijn er 's avonds kerstklassiekers te zien. Tussen 17.00 uur en 01.00 uur wordt een groot winterfeest gehouden met dj's en live-muzikanten. Elke avond is er een ander feestconcept zoals 90's NOW, Cafe Nol en Terug Naar Toen.

Er worden 250.000 bezoekers verwacht. Een kaartje kost inclusief servicekosten zo'n 8,50 euro.