Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ajouad El Miloudi doet aangifte tegen vlogger om afpersing

5 november 2017, 15.05 uur · Aangepast 5 november 2017, 15.39 uur

Ajouad El Miloudi is naar eigen zeggen afgeperst door vlogger Youness Ouaali. De vlogger zou een verhaal hebben verzonnen waarin de televisiepresentator hem met een pistool heeft bedreigd, zo vertelt El Miloudi aan WNL.

Het conflict tussen beide begon toen Ouaali in een vlog heftige kritiek uitte op het programma Ajouad: kaaskop of mocro?, waarin El Miloudi zijn Nederlandse en Marokkaanse achtergronden naast elkaar legt. 

Wapen
Waar het volgens Ouaali mis liep, was het moment dat de twee elkaar ontmoetten om de situatie uit te praten. Ouaali eiste op dat moment vijfduizend euro van El Miloudi, omdat hij volgens de vlogger zijn thuisadres openbaar heeft gemaakt.

Hierdoor zou hij moeten gaan verhuizen en het geld zou daar een schadevergoeding voor zijn. Ouaali beweert dat hij vervolgens door El Miloudi met een wapen is bedreigd en werd aangevallen. 

Afpersing
El Miloudi vertelt aan WNL dat er niks waar is van deze beschuldigingen: 'Dit is afpersing. Hij liegt alles bij elkaar.' Ouaali plaatste om zijn verhaal kracht bij te zetten een aantal bedreigende sms'jes online die hij van El Miloudi zou hebben ontvangen. Deze zijn volgens El Miloudi allemaal verzonnen. 

El Miloudi heeft aangifte gedaan van afpersing, Ouaali van bedreiging. Een onderzoek van justitie zal hier een antwoord op geven. De advocaat van El Miloudi staat er met vertrouwen in, vertelt hij aan WNL. De gegevens van telefoonproviders zouden gaan aantonen dat het allemaal door Ouaali verzonnen is.