Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer dan honderd Harry Styles-fans overnachten voor de AFAS Live

7 november 2017, 22.40 uur · Aangepast 8 november 2017, 11.18 uur

Het concert vindt vanavond pas plaats, maar gisteravond lagen er al fans van Harry Styles met hun slaapzak voor de AFAS Live. Voor sommigen is dit zelfs al de tweede nacht die ze in de kou zullen doorbrengen.

Het concert begint om 20.00 uur en is al sinds mei uitverkocht. Wat ze bezielt om in deze temperatuur een nacht op straat te gaan liggen? Vooraan staan natuurlijk.

Kou
De 104 fans die nu al aanwezig zijn hebben zich goed voorbereid op de kou: 'We hebben pyjama's gekocht bij de Primark en dekens en plastic zakken om op te zitten. En warmtedekens.' En dat mag ook wel, want het wordt aankomende nacht twee graden Celsius. 

De allereerste fans van de voormalige One Direction zanger zijn gister al begonnen met wachten: 'Ik was hier sinds maandagmiddag. Maar ik ga morgen niet zo voor Harry staan, ik ga me wel even mooi maken.'

Strakke organisatie
Er komt nog best wat kijken bij een nachtje wachten op een concert. Bij de overnachtingsplek wordt met nummers en gekleurde bandjes een goede organisatie bijgehouden van de volgorde waarin de horde fans morgen naar binnen mag.

Dat wordt allemaal geregeld door de fans zelf, in het bijzonder degene die als allereerst aanwezig was: 'We willen zorgen dat het zo soepel mogelijk verloopt. Per honderd hebben we andere kleuren bandjes.'