Start van hoofdcontent

Stad

nl

Driemond: 'Het laatste stukje Amsterdam voor jonge gezinnen'

9 november 2017, 20.04 uur

Het bericht dat jonge gezinnen de stad uit worden gejaagd, zette een groep VU-studenten aan het denken. Aan de hand van een berg data analyseerden ze waar deze gezinnen het beste naartoe kunnen gaan: Driemond!

Voor het onderzoek werd er naar van alles gekeken: het groen in de wijk, de scholen en parken, het veiligheidsgevoel, overlast van nachtleven, de luchtverontreiniging etc. En daar kwam Driemond uiteindelijk als winnaar uit de bus. 

Het gevoelsmatige dorpje ('Het is wel Driemond maar we zijn wel gewoon Amsterdammers') onder de rook van Zuidoost is het groenst, heeft de beste ruimte-prijs-verhouding en toeristenoverlast zoals bijvoorbeeld in de binnenstad bestaat er niet. 

De conclusie van het onderzoek wordt in Driemond zelf natuurlijk onderschreven: 'Het is een dorpje maar het is het walhalla voor jonge gezinnen' en 'Veel groen in de omgeving en sociale controle. En geen parkeergeld!'

In de binnenstad, volgens het onderzoek het minst leefbaar, haalt men dan weer de schouders op: 'Ik vind het niet minder leefbaar als een kind in een kleiner kamertje moet slapen.' En als Driemond een stap te ver is, dan zijn IJburg-Zuid, het Zeeburgereiland, de Prinses Irenebuurt volgens het onderzoek de volgende opties.