Stad

Fanclub AS Roma en Groenlinks in verzet na verwijderen kunstwerk

10 november 2017, 22.48 uur · Aangepast 10 november 2017, 23.13 uur

Kamp Seedorf
Kamp Seedorf

'De gemeentelijke reinigingsdienst zou getraind moeten worden om kunst van Kamp Seedorf te herkennen', zegt Rick Lindeman, voorzitter van de Nederlandse fanclub van AS Roma. Hij is boos omdat een kunstwerk van Kamp Seedorf bij station Amstel binnen vijf minuten werd verwijderd door gemeentewerkers. Het kunstwerk was gemaakt voor AS Roma-voetballer Francesco Totti.

'Waar de gemeentelijke diensten normaal niet op snelheid te betrappen zijn, hebben ze nu binnen vijf minuten Totti weggehaald', aldus de fanclub. Kamp Seedorf maakte een kunstwerk voor de voetballer. Hij speelde zijn hele carrière, 25 seizoenen lang, bij AS Roma. 

Lees ook: Ode aan Totti van Kamp Seedorf binnen vijf minuten verwijderd

‘De werken van Kamp Seedorf worden over het algemeen gezien als kunst. Zeker sinds ze een gerespecteerde Amsterdammer als onze burgemeester hebben geportretteerd', vertelt Lindeman. Naast de tekening die Kamp Seedorf van burgemeester Van der Laan maakte kun je ze ook kennen van hun Ajax-tekeningen rond de Arena en hun ode aan Nel Veerkamp in Noord.

Excuus en ereplekkie
Voorzitter Lindeman is er dan ook niet over te spreken dat het werk zo snel is weggehaald. Hij eist een oprecht excuus van de gemeentelijke reinigingsdienst. 'Nu zijn wij als voetbalfans niet snel gekwetst, maar een sorry van de reinigingsdienst lijkt me op zijn plaats. En dat ze een ereplekkie regelen voor Totti. Ergens op het Rokin ofzo', besluit de voorzitter op zijn website. 

Raadslid Zeeger Ernsting van Groenlinks kan zich wel vinden in de kritiek van Lindeman, hij gaat maandag schriftelijke vragen stellen.