Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Slachtoffer Osdorp streed ruim twee uur voor leven in hal wooncomplex'

14 november 2017, 09.04 uur · Aangepast 14 november 2017, 11.31 uur

De vrouw die vorig jaar mei dood werd gevonden in een wooncomplex aan de Jan van Zutphenstraat in Osdorp heeft ruim twee uur in de hal van het gebouw voor haar leven gestreden. Geluidsfragmenten van haar doodstrijd, afkomstig van camerabeelden, werden gisteren in de rechtbank afgespeeld.

Dat schrijft De Telegraaf. Het slachtoffer, de 35-jarige Karima Benkal Talid, werd op 20 mei 2016 dood gevonden nadat drie mannen zich bij een politiebureau hadden gemeld. Een van hen werd ervan beschuldigd de vrouw te hebben vermoord.

De 41-jarige hoofdverdachte Houssine M. woonde in een gezamenlijk appartement voor vluchtelingen en asielzoekers met medeverdachte Fatima H. en het slachtoffer. Hij had met beide vrouwen een relatie.

Illegaal
Volgens M. kwam hij op 19 mei kleren halen bij Benkal Talid. Hij zegt dat zij lag te slapen en direct begon te schreeuwen toen ze wakker werd. Hij was bang voor de buren, omdat hij op dat moment illegaal in Nederland verbleef. Hij besloot daarop de vrouw het zwijgen op te leggen.

Doodstrijd
Het slachtoffer zou gewillig mee naar de keuken zijn gegaan waar ze haar mond liet afplakken. Om onverklaarbare reden raakte ze bewusteloos. Bij het naar beneden dragen van haar lichaam door het trapportaal viel ze volgens M. op haar hoofd. Uit camerabeelden van de hal van het gebouw blijkt dat het slachtoffer daar ruim twee uur strijdend voor haar leven lag.

Hulp
Medeverdachte Fatima H. (23) verliet huilend de rechtszaal bij het horen van het gekerm, gegrom en geschreeuw van de in doodsnood verkerende Benkal Talid. Desondanks haalde ze geen hulp toen M. haar opbelde of toen ze met eigen ogen zag hoe het slachtoffer voor haar leven vocht.

De twee verdachten horen vandaag de strafeis van het Openbaar Ministerie. AT5 is daarbij aanwezig. Volg de laatste updates live via Twitter: