Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Terugkijken: Sinterklaas komt Amsterdam binnenvaren

19 november 2017, 08.18 uur · Aangepast 19 november 2017, 20.46 uur

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Amsterdam en wij waren daarbij! Kijk hier de intocht van de Sint nog eens rustig terug.

Onze verslaggevers zullen vanaf de boot met de Sint en zijn Pieten samen Amsterdam invaren. Ook staat er een verslaggever aan de kant die met alle bezoekers de Sint en zijn Pieten in onze stad zal verwelkomen. 

400 pieten, 1200 vrijwilligers en 4000 kilo snoep
De intocht in Amsterdam is met vierhonderd Pieten de grootste van Nederland. We kunnen ze natuurlijk niet allemaal spreken, maar dat we er een aantal gaan spreken, dat is zeker! Ook de kinderen op de kant die de Sint zullen verwelkomen zullen in onze uitzending te zien zijn.

Maar liefst 1200 vrijwilligers proberen de intocht dit jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Verder worden er honderdduizend bezoekers verwacht en wordt er zo'n vierduizend kilo snoep uitgedeeld.

Lees ook: Droge maar bewolkte intocht van Sinterklaas verwacht

De intocht begint om 10:00 aan De Omval en gaat dan via Carré en de Hortus naar het Scheepvaartsmuseum. Vanaf 10:45 zendt AT5 de intocht live uit op AT5 en AT5.nl. Ook is de intocht te volgen via onze Facebook- en Instagram-pagina's.

De intocht: