Start van hoofdcontent

112

NL
V

Groep jongens trapt in op zoenende vrouwen: 'Ze lachten om ons'

23 november 2017, 11.17 uur · Aangepast 23 november 2017, 11.29 uur

Twee zoenende vrouwen zouden in de nacht van maandag op dinsdag op straat mishandeld zijn. Eén van hen is documentairemaakster Denise Kelm Soares die speciaal voor het documentairefestival IDFA in de stad is.

Volgens Trouw is de groep gaan stappen in het centrum en liepen vroeg op de ochtend de club uit. Rond 4.00 uur zou de groep zijn aangevallen toen ze door de stad liepen. 'Ik kan me niet precies herinneren wat er is gebeurd. Ik weet nog dat ik haar kuste en dat er twee of drie jongens naar ons schreeuwden. Ik begreep niet wat. Daarna weet ik dat ik op de grond lag en dat er veel bloed was', zegt de 31-jarige filmmaakster tegen de krant.

De politie bevestigt tegenover AT5 dat er een aangifte is gedaan, maar wil verder weinig over de zaak kwijt. Ook waar het precies is gebeurd, is vooralsnog onbekend. Volgens Trouw werd Soares tegen haar hoofd geschopt. De vrouw met wie ze aan het zoenen was, kreeg een schop in haar buik. 

Na controle in het ziekenhuis lijken de verwondingen mee te vallen. 'De emotionele aanval is het ergst. Toen de jongens wegliepen moesten ze lachen. Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden', laat Soares weten.