Start van hoofdcontent

112

nl

Mannen roven huis leeg, vluchten in Maserati slachtoffer

23 november 2017, 12.40 uur · Aangepast 23 november 2017, 13.04 uur

Een 56-jarige man uit Zuid is in september op extreem gewelddadige wijze overvallen in zijn eigen huis. Hij wordt vastgebonden en vervolgens bedreigd en bestolen van zijn waardevolle spullen. De daders zijn nog niet gepakt.

Het slachtoffer is op 14 september aan het werk in zijn woning aan de Herman Gorterstraat. Als de bel gaat, doet hij de deur open voor twee mannen die zich voordoen als pakketbezorgers. Meteen wordt het slachtoffer overmeesterd en bedreigd met een vuurwapen. Het tweetal verlaat pas na 40 minuten het huis. Een uur later schakelt het slachtoffer de hulpdiensten in. Met een gebroken neus, een gescheurde wervel en snijwonden wordt de man naar het ziekenhuis overgebracht.

Maserati Quattroporte
De daders hebben een rolkoffer van het merk Vinctorinox bij zich. Ze gebruiken de koffer om de sieraden en kleding mee te nemen. De mannen zijn met koffer en al in de grijze Maserati Quattroporte uit 2012 van het slachtoffer gestapt en zijn gevlucht. De Maserati is even later teruggevonden op de Pieter Postsingel in West. 'Die koffer is daar niet in achtergebleven. Die hebben ze natuurlijk, slim als ze zijn wel meegenomen', aldus Rob van der Veen van de politie.

Zwarte scooter
De politie hoopt dat mensen de twee mannen toevallig hebben gezien in de Herman Gorterstraat. 'Ze hadden opvallende gele hesjes aan en ze zijn gekomen met een scooter, een Piaggio Vespa Sprint, matzwart met een windscherm', vertelt Rob van der Veen.