Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-eigenaar café Penris Westerstraat verliest vergunning vanwege te harde muziek

26 november 2017, 11.41 uur · Aangepast 26 november 2017, 12.16 uur

De -oudeigenaar van Café Penris in de Westerstraat is zijn exploitatievergunning voorlopig kwijt vanwege geluidsoverlast en andere overtredingen. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.

Het staat vast dat de eigenaar in het verleden meerdere keren de geluidsnormen en andere voorschriften heeft overtreden en hiervoor op zijn vingers is getikt. Volgens het beleid van de burgemeester staat op een nieuwe overtreding in dit geval de volgende sanctie: het intrekken van de vergunning voor onbepaalde tijd.

De rechter is het met de burgemeester eens dat de eigenaar in deze zaak inderdaad opnieuw de fout is ingegaan. De muziek in zijn pop-up café stond veel te hard en er was geen leidinggevende aanwezig. De rechter vindt dat de vergunning daarom terecht is ingetrokken. Hierbij speelt mee dat de eigenaar als gewaarschuwd man gewoon is doorgegaan met het overtreden van de regels.

Dingen misgegaan
'Ik vind het vervelend dat ik mijn exploitatievergunning kwijt bent', reageert Robert Penris. 'Ik heb alleen de officiële beslissing nog niet binnen.' Penris beaamt dat er inderdaad dingen mis zijn gegaan. 'Ik heb het café verkocht. Maar ik wil wel erbij zeggen dat de klachten meevielen uit de buurt.'

Penris hoopt in de toekomst beter te kunnen gaan samenwerken met de gemeente. 'We kunnen beter met zijn allen om de tafel gaan zitten en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Nu komen handhavers stiekem foto's maken en het geluidsniveau meten.'