Start van hoofdcontent

112

nl

A2 weer geopend na moeizame berging vrachtwagen

27 november 2017, 20.37 uur · Aangepast 28 november 2017, 10.23 uur

Door een geschaarde vrachtwagen is de A2 in de richting van Amsterdam gisteravond lange tijd afgesloten geweest. Automobilisten hebben tot na middernacht omrijden via de A9 of A4.

De vrachtwagenchauffeur moest bij de afslag richting de Johan Cruijff Arena plotseling op zijn rem trappen, zo meldt de politie. Een automobilist besloot daar op het laatste moment om uit te voegen. Daardoor slipte de vrachtwagen en is deze geschaard. 

De kans dat de automobilist gevonden wordt is klein, omdat er niet altijd filmopnames worden gemaakt van de weg. De politie roept de bestuurder daarom op om zich te melden. 

Geen gewonden
Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen en ook geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Hulptroepen hebben geprobeerd om het ingesloten verkeer zo snel mogelijk weg te leiden.

Eén vrachtwagenchauffeur had geen zin om op zijn beurt te wachten en reed daarom dwars door de berm. De chauffeur kwam daardoor enige tijd met zijn wagen vast te zitten.  

Afgevoerd
De geschaarde vrachtwagen is inmiddels afgevoerd door de berger. Het wegdek wordt momenteel schoongemaakt en gerepareerd. Naar verwachting is de verkeerschaos pas na middernacht verholpen, zo meldt Rijkswaterstaat Verkeer. 

A2 33,3Li Trailer staat alvast recht. @meldkamervid @vid @AT5 @ANWBverkeer pic.twitter.com/8VX98siWJl

— R.Alting (@R_Alting) November 27, 2017