Start van hoofdcontent

112

nl

Spoor van vernielingen na achtervolging over A2: tweetal aangehouden in Zuidoost

28 november 2017, 10.05 uur · Aangepast 28 november 2017, 14.15 uur

De politie heeft vanochtend met een groot aantal auto's en een helikopter een donkere Volkswagen Golf achtervolgd. Dit zou mogelijk in verband zijn met een dodelijke schietpartij in Nieuwegein vanochtend.

Meerdere getuigen meldden op onder andere Twitter 'bizar veel politie' op de A2 en A9. De achtervolging werd beëindigd bij het AMC in Zuidoost.

Daar heeft een arrestatieteam de auto klemgereden, er zijn twee verdachten gearresteerd. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost. Tijdens de dollemansrit zijn er volgens getuigen meerdere auto's geraakt.

Zowel op de N212 bij Wilnis en de afrit bij de foodstrip in Zuidoost zijn auto's geraakt door de Golf. Automobilisten met schade kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Overleden
Bij de schietpartij in Nieuwegein is volgens de plaatselijke politie een man om het leven gekomen. Het 43-jarige slachtoffer werd in zijn auto onder vuur genomen. Op een parkeerplaats bij Vleuten langs de A2 wordt onderzoek verricht op een uitgebrande auto, deze is mogelijk ook betrokken bij de schietpartij. Over een mogelijke link tussen de achtervolging en de schietpartij kan de politie nog niets zeggen.

Op de #N212 bij Wilnis is een auto geramd tijdens de achtervolging pic.twitter.com/Ogb5yE3mWk

— PetersHotnews.nl (@petershotnews) November 28, 2017

Wanneer in je binnenspiegel alleen maar blauwe lampjes flitsen. Bizar veel #politie voertuigen op #a2 #a9 #amsterdam. Niet te tellen. #achtervolging

— Derk van der Harst (@derk3621) November 28, 2017