Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dringen en persen voor een plekje in metro 51: 'Dit is gevaarlijk'

30 november 2017, 21.19 uur · Aangepast 30 november 2017, 21.56 uur

Het was vanochtend weer proppen in metro 51, de lijn die regelmatig uitvalt en vaak met te weinig metrostellen rijdt. Volgens het GVB valt er voor 2020 geen oplossing te verwachten. De vraag is of dat wel verantwoord is…

Dringen en persen voor een plekje in de metro. Het is dagelijkse realiteit voor de honderden reizigers die 's ochtends en 's avonds de 51 pakken. Ze worden als vee vervoerd.

Gevaarlijke situaties
Natuurlijk is dat niet prettig, maar hoe zit het met de veiligheid? Belangenorganisatie Maatschappij voor Beter OV waarschuwt voor gevaarlijke situaties. 'Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als deze metro een botsing maakt met bijvoorbeeld een andere metro. Uitpuilende metro's zijn niet veilig'. 

Maatschappij voor Beter OV dringt aan op een extra buslijn richting Amstelveen om de druk op de 51 te verlichten. 'Want het is niet alleen taak voor het GVB om reizigers op tijd te vervoeren, ook hun veiligheid is belangrijk. Dit is een kwalijke zaak', zegt een woordvoerder.

Drukte niet prettig
Het GVB wilde alleen schriftelijk reageren. Het erkent dat de drukte 'niet prettig' is voor reizigers, maar een woordvoerder laat weten dat er volgens het GVB geen sprake is van onveilige situaties. Op aanvullende vragen waarom ze het niet onveilig vinden, wilde het GVB niet ingaan.