Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Sylvana Simons overweegt Osdorp als nieuwe buurt

2 december 2017, 23.53 uur

Sylvana Simons maakte vandaag bekend dat ze terug naar de stad verhuist om hier lijsttrekker te worden van haar partij Bij1 (voorheen Artikel 1) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. En ze heeft al een wijk op het oog.

'Ik ben hier in Osdorp opgegroeid. Hier op school gezeten, gespeeld, er liggen zo ongelooflijk veel mooie herinneringen. Nouja, dat is zeker het overwegen waard', zegt Simons na de presentatie van De Kleurrijke Top 100 die zij dit jaar aanvoert. Simons woont nu nog in Ouder-Amstel.

Lees ook: Sylvana Simons wordt lijsttrekker van eigen partij in Amsterdam

Simons probeerde begin dit jaar een zetel in de Tweede Kamer te veroveren, maar haalde niet genoeg stemmen. Toch kreeg ze steun van duizenden Amsterdammers. Hen wil ze alsnog vertegenwoordigen, maar dan lokaal. 'Bij de landelijke verkiezingen kwam het grootste gedeelte van de stemmen die we mochten binnenhalen uit Amsterdam. Ik kan het niet maken tegenover deze mensen om niet die verantwoordelijkheid zelf te nemen. Ik zal er alles aan doen om een heel goed raadslid te zijn in Amsterdam.'

Lees ook: Verdachte opgepakt na doodsbedreiging Sylvana Simons

Ze licht toe waarom in haar ogen een partij als Bij1 nodig is in de Stopera. 'Amsterdam is een geweldige stad en een unieke stad. Al was het maar omdat we hier met zoveel verschillende - ik geloof 180 - nationaliteiten in één stad samenwonen. En het gaat eigenlijk hartstikke goed. Maar er zijn natuurlijk genoeg uitdagingen. Dus ik denk dat een stad nooit klaar is, een samenleving nooit klaar is. En dat het altijd belangrijk is dat er partijen zijn die ervoor waken dat we heel veel aandacht hebben voor één groep mensen en veel te weinig voor de andere', aldus Simons.