Start van hoofdcontent

112

nl

Overvaller grijpt caissière in nek bij roof in Diemen

8 december 2017, 12.54 uur

De politie is op zoek naar twee mannen die op 25 november om iets na 18.30 uur een Albert Heijn aan de Dalsteindreef hebben overvallen. Eén van de overvallers gebruikte daarbij een vuurwapen.

Op de betreffende avond komen de twee op een scooter aan. De overvaller met het vuurwapen is gemaskerd en rent de winkel in, daarbij duwt hij verschillende klanten aan de kant. Hij sprint naar de achterkant van de kassa's en grijpt één van de caissières in haar nek en dwingt haar de kassa open te maken. Daarna grijpt hij het geld en gaat er vandoor.

'Enge ervaring'
Al met al is hij nog geen minuut binnen. 'Het gaat echt super snel, wat niet wegneemt dat het wel een hele heftige overval is', zegt een woordvoerder van de politie. Met name de caissière blijft in shock achter. 'Het is voor haar wel een hele nare, enge ervaring geweest.'

Buiten springt de overvaller bij de vluchtscooter achterop en de twee rijden weg. De politie is op zoek naar beide mannen. Maar alleen van de overvaller met het vuurwapen is een signalement beschikbaar. Het gaat om een man van tussen de 18 en 20 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur en is ongeveer 1.90 meter lang. Hij spreekt Nederlands met een Antilliaans of Surinaams accent. Mensen die meer weten over de overvallers of die op het moment van de overval iets vreemds gezien hebben in de buurt, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.