Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Folderaars beplakken brievenbussen ongevraagd met ja-ja-stickers'

12 december 2017, 12.12 uur

Bezorgers van reclamefolders plakken ongevraagd ja-ja-stickers op brievenbussen van Amsterdammers. Dat zegt de Partij voor de Dieren.

De partij kreeg al meldingen binnen uit de stadsdelen Oost en Zuidoost, schrijft De Telegraaf. 'Belachelijk', zegt fractievoorzitter Johnas van Lammeren. 'Het is niet aan bezorgers, maar aan de huisbewoner of zij straks in januari nog folders willen in hun brievenbus. Het is kortetermijnvisie als bezorgers om zelf te plakken en roept alleen maar meer weerstand op tegen de folderbranche.'\

Lees ook: Ja-ja-sticker op de brievenbus scheelt 6000 bomen per jaar

Vanaf 1 januari krijgen Amsterdammers alleen nog maar reclamefolders in de brievenbus als zij daar specifiek om vragen met een ja-ja-sticker. Winkeliers proberen die stickers daarom nu snel aan de man te brengen. Maar ze zelf opplakken bij mensen is niet de bedoeling. Een woordvoerder van de branchevereniging voor folderbedrijven schrikt van het bericht en zegt dat zij geen instructies hebben gegeven voor deze praktijken.

'We hebben veel jonge bezorgers, dus heel misschien heeft iemand per ongeluk een sticker geplakt. Dat is niet de bedoeling', zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie.