Start van hoofdcontent

112

nl

Advocate in hoofd gestoken; dader vermoedelijk Amsterdammer

14 december 2017, 12.56 uur

De politie is op zoek naar een, vermoedelijk, Amsterdamse man. Hij stak op 26 september in Zoetermeer een advocate in haar hoofd.

Het slachtoffer werkt voor advocatenkantoor Benders. Ze had die dag een afspraak met de man. Tijdens het gesprek lijkt er niets aan de hand, maar als de twee het gesprek afronden valt de man haar aan en steekt haar in hoofd en wang.

Achteraf blijkt dat de man onder een valse naam een afspraak had gemaakt. Aan de hand van getuigenissen is er een compositietekening gemaakt van de dader. De politie hoopt dat iemand hem aan de hand van die schets herkent. 'Het gaat om een man met een opvallend hoedje op en ook met een vrij duidelijke bril', zegt de politie in het AT5 opsporingsprogramma Bureau 020.

Tweede man
De dader is na het incident gevlucht in de richting van de Van Leeuwenhoeklaan. Vlak voor de steekpartij is de man in het gezelschap van een andere man. 'Camerabeelden laten zien dat de dader met nog een andere man aan het lopen was, in de richting van het advocatenkantoor', aldus de politie. De tweede man loopt, vlak voordat de dader het kantoor binnenstapt, weg. Op station Zoetermeer pakt hij een trein naar Den Haag en vanaf daar gaat hij door naar Amsterdam Lelylaan. De politie zoekt mensen die deze man mogelijk op die route hebben gezien.