Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hesdy Gerges wordt eerste tegenstander Badr na gevangenisstraf

18 december 2017, 11.18 uur · Aangepast 18 december 2017, 11.31 uur

De comeback van Badr Hari was al aangekondigd, maar nu is ook duidelijk tegen wie hij op 3 maart gaat vechten. Amsterdammer Hesdy Gerges wordt zijn tegenstander in een rematch in de Rotterdamse Ahoy.

Glory Kickboxing, een van de grotere kickboksbonden, maakte de partij vandaag bekend. Het is de eerste wedstrijd van The Golden Boy sinds hij vrijgelaten is uit de gevangenis. Hari moest een straf uitzitten vanwege meerdere mishandelingen in het uitgaansleven, waarvan de mishandeling van Koen Everink in de Arena de bekendste is.

Lees ook: Trainer Badr Hari wil volgend jaar gevecht met Verhoeven in Johan Cruijff Arena

Diskwalificatie na trap in gezicht
De Egyptische Nederlander Gerges nam het al eerder tegen Badr op. In die partij uit 2010, werd hij uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. Na een serie klappen struikelde Gerges en viel hij op de grond. Op het moment dat hij op wilde staan, werd hij vol door de Bad Boy in zijn gezicht getrapt. De wedstrijdleiding besloot daarna Badr te diskwalificeren en Gerges als winnaar uit te roepen.

De verwachting was dat Badr het mogelijk op zou gaan nemen tegen Rico Verhoeven. Een eerdere ontmoeting tussen de twee zwaargewichten liep uit op een deceptie. Badr Hari blesseerde zich tijdens het gevecht en moest opgeven. In de laatste partij van Verhoeven tegen Jamal Ben Sadik daagde Verhoeven Badr al uit voor een rematch.