Start van hoofdcontent

Stad

nl

Handballende studenten gaan naakt op de foto voor inschrijfgeld eerste divisie

18 december 2017, 12.50 uur · Foto: US Handbal

Vorig jaar werden ze kampioen en daarom speelt het eerste herenteam van universiteitsvereniging US Handbal dit jaar in de eerste divisie. Maar daaraan zijn hogere inschrijfgelden verbonden en dat geld was er niet bij de club.

Om toch (voor het eerst in de clubhistorie) uit te kunnen komen in de één na hoogste handbaldivisie besloten de mannen om allemaal uit de kleren te gaan voor een naaktkalender. Met de opbrengsten ervan hopen ze de kosten te kunnen dekken, schrijft universiteitsblad Folia. In eerste instantie wilde het team dat hun inschrijfgeld betaald zou worden uit de clubkas, maar daar stak het bestuur een stokje voor. 'US verspreidt het geld gelijkmatig over de verschillende teams, ongeacht of ze goed of slecht presteren. En dat vind ik eigenlijk wel mooi aan deze club', vertelt Timothy Dörr, een Duitse student die in het team speelt.

'Mensen konden ons zien door de ruiten'
Daarna werd er een poging gedaan om via donaties geld in te zamelen, maar dat bracht te weinig op, vertelt Dörr. 'Toen kwam onze teamgenoot Raymond van Zessen, die zelf fotograaf is, met het idee van een naakt-fotoshoot in zijn studio.’ Het team ging akkoord en er werd een fotoshoot gepland. 

'In mijn gedachten zouden we om beurten een donker kamertje in duiken. Maar nee, we stonden met het hele team in één ruimte, naakt. Langslopende mensen konden ons gewoon zien door de ruiten. Ik ben heel benieuwd wat die mensen dachten.'

De voorzitter van US Handbal en naaktposeerder, Jimmy Dücker, is blij met de kalender, waarvan de club er 300 hoopt te verkopen. 'Maar met ons ledental van 150 wordt het nog een hele klus om dat te doen.' Wil je zelf misschien een kalender bestellen, dan kan dat hier.