Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Rembrandthuis had topjaar, Amsterdam Museum trok juist minder bezoekers

18 december 2017, 16.29 uur · Foto: Google Maps

Museum Het Rembrandthuis sluit 2017 mooi af: dit jaar hebben ze een meer bezoekers dan vorig jaar verwelkomd. Vorig jaar kwamen er bijna 250.000 bezoekers naar het museum, dit jaar zijn dat er waarschijnlijk 265.000.

Het museum denkt dat ze die groei te danken hebben aan een aantal succesvolle tentoonstellingen. Zo werd onder meer een tentoonstelling over Ferdinand Bol en Govert Flinck, leerlingen van Rembrandt, goed bezocht, maar ook een tentoonstelling over de Britse kunstenaar Glenn Brown trok veel bezoekers.

Lees ook: 'Rembrandthuis niet helemaal eerlijk over echtheid schilderij'

De bezoekersgroei is waarschijnlijk ook te danken aan een binnenlandse reclamecampagne voor het museum. Daardoor groeide het aantal Nederlandse bezoekers. Het museum denkt dat het bezoekersaantal volgend jaar zal blijven groeien. 2019 zal waarschijnlijk een topjaar worden voor het Rembrandthuis - dan is het het Rembrandtjaar.

Amsterdam Museum
Het Amsterdam Museum trok dit jaar juist minder bezoekers dan vorig jaar. Dit jaar kwamen er 475.000 bezoekers naar de verschillende locaties van het museum. Dat is minder dan vorig jaar, toen kwam het totaal op 495.000.

De directrice is desondanks tevreden: '2017 was wederom een goed jaar. Onze vaste opstelling in het museum aan de Kalverstraat, Amsterdam DNA, kon als vanouds op veel bezoekers, en gelukkig ook een hoge waardering rekenen.'