Start van hoofdcontent

Stad

nl

Misbruik-slachtoffers vrezen voor vrijlating oud-leraar Cheider

19 december 2017, 07.40 uur

De voormalig docent van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider staat vandaag opnieuw voor de rechter. De 30-jarige Ephraim S. zou volgens het Openbaar Ministerie zes van zijn leerlingen misbruikt hebben.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in 2011 en 2012, toen S. lesgaf op het Cheider in Buitenveldert. In eerste instantie werd Ephraim S. alleen verdacht van 'intieme massages', maar die verdenkingen werden later bijgesteld naar veel zwaarder misbruik, waaronder verkrachting. Meteen na de eerste verdenkingen vertrok S. naar Israël, maar vorig jaar werd hij uitgeleverd aan Nederland.

Lees ook: OM: 'Docent joodse school verkrachtte zes kinderen'

'Al eerder naar Israël gevlucht'
In een zogenaamde pro forma zitting wordt vandaag besloten of het voorarrest van S. verlengd wordt, of dat hij zijn proces op vrije voeten mag afwachten. En dat is precies waar de slachtoffers en de ouders zich zorgen over maken, zegt advocaat Margreet de Boer. 'Zij vinden het heel erg spannend en maken zich zorgen over een eventuele vrijlating.'

De Boer vertelt dat haar cliënten vrezen dat het proces opnieuw vertraagd zal worden. 'Vanuit de optiek van mijn cliënten zou hij vast moeten blijven zitten. Hij is al eerder naar Israël gevlucht en het gaat om ernstige delicten.' Het OM laat weten dat het onderzoek naar de verdenkingen rond Ephraim S. bijna is afgerond. Er moeten nog enkele getuigen gehoord worden. Het inhoudelijke proces zal begin april van start gaan.