0
Whatsapp

112

Man met mes overvalt hoogzwangere vrouw

22 december 2017, 13.08 uur · Aangepast 22 december 2017, 15.13 uur

Eind september is een zwangere medewerkster van een tabakszaak aan de Tweede Hugo de Grootstraat overvallen. 'De mensen die dit doen, die weten niet wat voor schade en consequenties dit heeft voor de mensen achter de kassa', vertelt het slachtoffer in opsporingsprogramma Bureau 020.

Jill is 24 weken zwanger als ze op zaterdag 9 september aan het opruimen is en er opeens een overvaller met een mes achter haar staat. De jonge man eist dat het slachtoffer de la van de kassa opent. Ze probeert de man nog van gedachten te veranderen maar geeft uiteindelijk toch toe. 'Want ik stond met een dikke buik achter de toonbank en ik was toch bang dat als hij uit zal halen, dat hij toch als eerst in mijn buik zal prikken', aldus Jill.

Sorry
Ondanks de dikke buik van het slachtoffer, gaat de dader gewoon door met de overval. Nadat de man klaar was en de kassa leeg had gehaald, bood hij nog zijn excuses aan. 'Hij keek me aan en zei "sorry", maar daar kopen we niks voor'.

Jonge overvaller
De politie zegt in Bureau 020 het incident 'beangstigend' te vinden. Er zijn geen beelden  van de overval zelf, maar het slachtoffer is wel vastgelegd door een camera in de buurt. 'Wat opvalt is dat het een hele jonge overvaller lijkt te zijn', aldus de politie.

Derde dochter
Twee weken gelden is Jill bevallen van haar derde dochter en zij heeft nog verlof. Eind februari gaat ze weer aan het werk. 'Je moet er voor je kinderen zijn en er moet tenslotte ook geld verdiend worden', vertelt Jill.

Whatsapp