112

NL
V

Toch postercampagne in Amsterdam met zoenende moslima's

22 december 2017, 20.22 uur · Aangepast 22 december 2017, 22.36 uur

Een postercampagne met daarop zoenende moslima's was eerst niet welkom in Amsterdam, maar nu toch wel. Directrice van de organisatie Femmes for Freedom Shirin Musa en fractievoorzitter van D66 Reinier van Dantzig gingen vanavond live bij het EO-radioprogramma Dit is de Dag het gesprek met elkaar aan.

Shirin Musa zei eerder vandaag nog tegen AT5 dat de D66-gemeenteraadsfractie en D66 wethouder Kukenheim de campagne blokkeerden. Een fractiewoordvoerder zei gisteren tegen EO-programma Tafel van Tijs dat de campagne stigmatiserend zou zijn. Maar nu is de campagne dus wel mogelijk. 

Musa zegt vanavond in een reactie blij te zijn dat D66 toch gedraaid is. 'No hard feelings. We zijn bondgenoten. Wel vind ik het jammer dat het door samen te rollen bollen over straat dit opgelost moest worden. De kracht van social media en de tv heeft zich wel bewezen.'

Wethouder Kukenheim reageerde eerder vandaag dat er geen officieel verzoek lag voor deze campagne. D66 fractievoorzitter Reinier van Dantzig liet eerder weten achter het idee van de campagne te staan, en noemt het nu niet stigmatiserend. Hij zou de campagne wel breder willen trekken dan alleen de moslimgemeenschap. Of dat ook gaat gebeuren is niet duidelijk.

Na een dag #ophef hebben @ShirinMusa en ik gelukkig het misverstand opgehelderd bij @DitisdeDag Samen zetten we de strijd voor de vrijheid van vrouwen met een bi-culturele achtergrond voort! pic.twitter.com/wUhQG7kcuy

— Reinier van Dantzig (@RvDantzig) December 22, 2017