Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Familie Nouri neemt letselschadeadvocaat in de arm'

6 januari 2018, 00.41 uur · Aangepast 6 januari 2018, 09.35 uur

De familie van Abdelhak Nouri neemt een letselschadeadvocaat in de arm. Dat meldt NRC vrijdagavond. De familie van de jonge voetballer zou dat hebben gedaan op aanraden van Eberhard van der Laan, die zelf advocaat is geweest.

Volgens de krant laat de familie van Nouri zich bijstaan door de Amsterdamse advocaat John Beer. Burgemeester Van der Laan zou in augustus, kort voor zijn overlijden, Beer hebben aangeraden. Ajax gaat in zee met Derk-Jan van der Kolk. Beiden zijn gerenommeerde letselschadeadvocaten.

Clubarts
De juridische weg zou zijn ingeslagen omdat er twijfel bestaat over het handelen van de clubarts, Don de Winter. Volgens NRC zijn er vragen rondom het moment waarop is begonnen met hartmassage en het medisch dossier van de jonge voetballer.

Lees ook: Ajax ontkracht uiteenlopende verhalen over Nouri: 'Weinig nieuws te melden'

Er zou al eerder reden zijn om te twijfelen aan de fysieke gesteldheid van Appie Nouri. In april 2014 zou op een echo een hartafwijking geconstateerd zijn door de KNVB. Door de medische staf van de bond werd destijds geen gevaar gezien, wel werd de informatie gecommuniceerd met de club.

Ajax wil niet ingaan op vragen rondom de gezondheid van Nouri.