Kamp Seedorf eert 'samba kid' Neres met muurschildering in aanloop naar Klassieker

In aanloop naar de Klassieker van 21 januari a.s. hebben de kunstenaars van collectief Kamp Seedorf opnieuw een muurschildering van een Ajacied gemaakt. Na portretten van onder andere Clarence Seedorf, Jari Litmanen en Kenneth Vermeer, hebben ze nu een ode aan 'samba kid' David Neres gemaakt.

De Braziliaan die dit seizoen regelmatig het verschil maakte, prijkt op een muur onder het spoorviaduct aan de Muiderstraatweg in Diemen, zo laten de straatartiesten op Twitter weten. De muurschildering toont hem dribbelend met de bal aan z'n voet, ogenschijnlijk klaar om uit te halen en de bal tegen de touwen te jassen. 

Lees ook: Kunstwerk Kamp Seedorf al na twee dagen verwijderd

Het is maar zeer de vraag of de muurschildering de dag van de Klassieker haalt: al vaker dan eens werden de creaties van Kamp Seedorf snel verwijderd. Behalve van voetballers maakten de kunstenaars ook een portret van en ode aan wijlen burgemeester en ras-Ajacied Eberhard van der Laan. 

Lees ook: Graffiti-artiesten maken kunstwerk voor 'strijder' Van der Laan

Kamp Seedorf maakte dat portret in de Wibautstraat, daags nadat was bekendgeworden dat Van der Laan aan longkanker leed. Met de tekst Damsko Strijder verwezen ze naar zijn strijd tegen zijn ziekte en zijn strijd voor Amsterdam. T-shirts met de afbeelding en de tekst vonden vervolgens gretig aftrek.