Start van hoofdcontent

112

nl

Man doodgeschoten in Diamantbuurt, uitgebrande bestelbus gevonden in Duivendrecht

17 januari 2018, 20.18 uur · Aangepast 18 januari 2018, 00.22 uur

Bij een schietpartij in de Cornelis Springerstraat in de Diamantbuurt is vanavond een man doodgeschoten. Vlak na de schietpartij is een brandende auto aangetroffen in Duivendrecht.

Vlak na zeven uur zou er geschoten zijn, getuigen maken melding van zeker vier schoten. Er is een tent geplaatst op de plaats waar het slachtoffer gevonden is, volgens buurtbewoners gaat het om een man gekleed in een jas met bontkraag. De politie heeft inmiddels bevestigd dat de man aan zijn verwondingen is bezweken. 

Buurtbewoners vertellen verder dat het gaat om een jongen uit de buurt. Volgens Het Parool is het slachtoffer de crimineel Annass el Ajjoudi, een man die zou behoren tot de groep rond bekende topcriminelen Benaouf A. en Houssine A. 

Zijn naam zou al langer op een dodenlijst hebben gestaan. Agenten zetten in 2015 een Fiat aan de kant die op dat moment achter El Ajjoudi aan reed. Hij was op dat moment van het beruchte waterpijpcafé Fayrouz in Zuid onderweg naar huis. Het duo in de Fiat was hem mogelijk aan het observeren voor een aanslag.

Bus met schuifdeur
Er wordt gezocht naar een tengere man met een zwarte muts en een zwarte jas. Hij zou gevlucht zijn in een wit-grijze bus met een schuifdeur.

Vlak na de schietpartij is een brandende auto aangetroffen op de Buitensingel in Duivendrecht. Het lijkt de bestelbus te zijn waar naar gezocht werd maar dat moet nog vastgesteld worden. 

De persoon die gewond is geraakt bij het schietincident aan de Cornelis Springerstraat is overleden. We zijn een uitgebreid onderzoek gestart. Getuige geweest? ☎️ 0900-8844

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 17, 2018