Onthoofde pop achtergelaten bij Emir Sultan Moskee in Noord

Bij de Emir Sultan moskee aan de Spelderholt in Noord is vannacht een onthoofde pop neergelegd. Het hoofd is aan een touw opgehangen, ook werd er een briefje achtergelaten met een boodschap.

Een woordvoerder van de politie bevestigt de vondst. De pop is vannacht neergelegd. Op het briefje was het volgende geschreven: 'De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan (sic).'

De recherche is begonnen met een forensisch onderzoek. Ook is er een buurtonderzoek gestart. Er zal geprobeerd worden de dader of daders te achterhalen op basis van camerabeelden. 

Het Twitter-account @Rechtsinverzet heeft de actie als eerste opgemerkt. 'Onthoofding! Geen Megamoskee Amsterdam-Noord, ingezonden protestactie', aldus de tweet. Een woordvoerder van de politie zegt dat de tweet en de afzender onderwerp van onderzoek is. Een persoon achter het account zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het neerleggen van de pop.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie