Start van hoofdcontent

112

nl

Drie maanden cel voor furieuze Noorse die na alcoholstop KLM-purser mishandelde

18 januari 2018, 17.52 uur · Aangepast 18 januari 2018, 21.53 uur · Foto: Wikimedia/Patrick Cardinal

De Noorse vrouw die op 5 januari met een flinke slok op een purser mishandelde, is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

Het OM Noord-Holland meldt op Twitter dat de rechter hiermee is tegemoetgekomen aan de eis van het OM. De 26-jarige vrouw vloog met haar 33-jarige man van Schiphol naar Panama en ging door het lint toen ze - vanwege haar dronkenschap - geen alcohol meer geserveerd kreeg. 

Lees ook: Noors echtpaar door het lint tijdens KLM-vlucht na alcoholstop

Om haar onvrede te uiten, gooide ze een bekertje naar de purser. Toen ze vervolgens haar zin nog steeds niet kreeg, liep ze richting de vliegtuigkeuken en eiste een alcoholische versnapering. Om haar wens kracht bij te zetten, treok ze de purser aan zijn haren en probeerde hem in z'n gezicht te schoppen. 

Ovenwanten
Collega's wisten de purser uit de handen van de vrouw te bevrijden. Omdat de vrouw bleef spugen en bijten, droeg de crew daarbij ovenwanten. Het kostte de bemanning de nodige moeite om haar tot in Panama in bedwang te houden.

Eenmaal geland werden de vrouw en haar echtgenoot op een retourvlucht gezet, waarna de vrouw op Schiphol werd aangehouden. Omdat haar man geen geweld had gebruikt, is hij niet aangehouden.