Stad

Hekken Noord/Zuidlijn omgewaaid: insluipers nemen kijkje in stations

19 januari 2018, 15.56 uur

YouTube
YouTube

De Open Dag van de Noord/Zuidlijn is pas morgen, maar kennelijk konden een aantal mensen gisteren niet langer wachten. Door de storm waren de bouwhekken bij de ingangen van station Rokin en De Pijp omgewaaid, waarna verschillende insluipers even een kijkje namen.

Op een YouTube-video is te zien hoe een van hen minutenlang door station De Pijp loopt. Tijdens zijn verkenningstocht komt hij verschillende medewerkers van de Noord/Zuidlijn tegen. 'Ik kom effe kijken naar jullie nieuwe metro, ik ben het toevallig ook aan het filmen', zegt de maker van de video tegen een van hen.

Volgens woordvoerder Michiel Jonker van de Noord/Zuidlijn zagen gisteren meerdere mensen hun kans schoon om een kijkje in de stations te nemen. 'Die mensen hebben we weggestuurd. Het station is af, dus op zich kan het niet heel veel kwaad, maar het is niet de bedoeling.'

Wie de lijn op een legale manier wil bekijken, kan dat morgen doen tijdens de Open Dag. Dan worden de stations Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein opengesteld voor het publiek. Inschrijven voor de open dag kan hier.