Start van hoofdcontent

112

nl

Homoseksuele man ernstig mishandeld in Westerpark

19 januari 2018, 16.19 uur · Aangepast 22 januari 2018, 10.40 uur · Foto: Anne Sachtleven

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het Westerpark een 48-jarige man ernstig mishandeld door twee andere mannen. De politie denkt dat de man mishandeld is vanwege zijn seksuele geaardheid.

Tussen 2.00 en 3.00 uur loopt de man in de buurt van het speeltuintje in het Westerpark. Hij is via de Spaarndammerstraat naar het park gelopen. Plots komen twee mannen met donkere kleding aan en motorhelmen op op hem afgelopen. Ze spreken het slachtoffer aan en schelden hem uit. Daarna wordt hij meerdere keren hard in zijn gezicht gelagen.

Stel op een bankje
Uiteindelijk stopt de mishandeling nadat een man en een vrouw, die even verderop op een bankje zitten, roepen dat de daders op moeten houden. De politie wil graag met dit stel in contact komen. De daders vluchten via de Zaanstraat het park uit, waar ze op een scooter stappen.

Lees ook: Weinig concrete voorstellen tijdens commissievergadering anti-homogeweld

Eén van de mannen was klein en had een gezet postuur. Hij droeg een kort zwart jack. De lange man droeg een halflange donkere jas en had een slank postuur. Beide mannen spraken met een buitenlands accent.

De politie spreekt van een ernstig incident en is een onderzoek gestart. Mensen die meer gezien hebben worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Het is al de derde geval van anti-homogeweld in de stad dit jaar. In de nieuwjaarsnacht werd een man in West mishandeld door vier mannen. Ruim anderhalve week geleden werd een 24-jarige man met een baksteen het ziekenhuis ingeslagen, nadat hij eerder die avond voor homo uitgemaakt werd.