Start van hoofdcontent

Stad

nl

Yeezy fan beroofd tijdens nachtelijke 'sneaker deal' in havengebied

2 februari 2018, 08.31 uur · Aangepast 2 februari 2018, 09.10 uur · Foto: Wikimedia

Een liefhebber van Yeezy Adidas-sneakers wilde zo graag nieuwe schoenen hebben, dat hij het geen probleem vond om ze 's nachts in een verlaten havengebied op te pikken. Daar werd hij beroofd van 80.000 euro.

De Yeezy's kosten al snel een paar honderd euro. De fan meteen een hele partij van de sneakers besteld, meldt De Telegraaf. Hij moest op een nachtelijk uur in het havengebied komen en zou daar zijn beroofd.

Lees ook: Sneakerfans dagenlang in de rij: 'Ik heb twee dagen niet gedoucht'

Zelf had de rijke jongeman al wel vraagtekens gezet bij de ontmoeting, aangezien hij eerder was beroofd. Dat bleek niet onterecht: verdachten Soraya V., Jeffrey O., Fassid A. en Zakaria A. hadden onderling al afgesproken om de schoenen niet te leveren. 

Misbruik van het verlangen
Op Zakaria A. na gaven alle verdachten toe misbruik te hebben gemaakt van het verlangen van de fan. Soraya V. beweerde nog wel het ongelofelijk zwaar te hebben, maar daar prikte de rechter doorheen.

Uit de feiten bleek dat zij het contact had gelegd met de fan. De zwaarste rol werd aan Fassid A. toegeschreven. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor de uitvoering van de roofoverval.

Lees ook: Vier dagen kou en regen voor dé schoenen van Kanye West

De officier van justitie eiste gevangenisstraffen tussen de twee en drie jaar. Ook moeten de verdachten gezamenlijk 80.000 euro betalen en 2700 euro smartengeld betalen. Op 14 februari doet de rechter uitspraak.