112

Vermoedelijke handgranaatlegger (17) is bekende van politie uit Diamantbuurt

8 februari 2018, 10.04 uur

Whatsapp

De 17-jarige jongen die dinsdag is opgepakt in de zaak van de neergelegde handgranaat voor café In The City, is een bekende van de politie. Hij zou omgaan met een beruchte groep criminelen in de Diamantbuurt.

Het zou volgens Het Parool gaan om Hassan el R.. Hij wordt er van verdacht een jaar geleden de granaat voor de deur van het café te hebben gelegd nadat leden van de groep uit de Diamantbuurt eerder was geweigerd door een portier. Dinsdag werd El R. in De Pijp gearresteerd door een arrestatieteam. 

Lees ook: Eigenaar café In The City: Granaat mogelijk gegooid door boze klant

Volgens de krant is Hassan el R., zoon van een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder, geregeld met de politie in aanraking geweest. Hij woont vlakbij de plek waar vorige maand Anass el Ajjoudi werd geliquideerd. In deze buurt wonen meerdere criminelen, de 'Van Wougroep'. El R. zou in beeld zijn gekomen nadat een getuige hem had herkend op beveiligingsbeelden die op tv zijn uitgezonden.

Lees ook: 17-jarige verdachte aangehouden voor handgranaat in café

Volgens de getuige zou de verdachte zich eerder die avond in de stad hebben misdragen. De getuige noteerde het nummerbord van de brommer van de man die zich misdroeg. Die bleek van El R. te zijn. Er is mogelijk ook een dna-spoor gevonden. Er wordt nog onderzocht of dezelfde dader of groep betrokken is bij de handgranaat bij Club Abe.

Whatsapp