Basisschool in Banne wil dat coffeeshop vertrekt

Een coffeeshop op vijftig meter van het schoolplein: ouders en het schoolbestuur van basisschool De Vier Windstreken zijn er op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Ze willen dat coffeeshop Atlas vertrekt en lijken nu de gemeente mee te krijgen.

Het schoolbestuur van de basisschool in de Banne zegt al vele brieven naar de gemeente gestuurd te hebben, maar nog zonder resultaat. 'Het is niet wenselijk om een coffeeshop zo dicht bij een basisschool te hebben', zegt Mirjam Leinders van schoolbestuur Innoord tegen Het Parool.

'Stonede mensen'
Ook ouders zijn niet blij met de nabijheid van de coffeeshop. Zo zegt moeder Layla: 'Ik voel me al niet veilig met stonede mensen hier bij het plein, laat staan de kinderen'.

De eigenaar van de coffeeshop zegt het probleem niet te zien. Volgens hem zijn er overal in de stad coffeeshops naast scholen. 'Ik zit hier al sinds 1990 en heb nooit problemen gehad'. Inmiddels heeft hij een brief van de gemeente gehad voor een gesprek. Hij zegt zijn coffeeshop elders voort te willen zetten als hij daarvoor gecompenseerd wordt. 

Lees ook: Coffeeshops in omgeving scholen mogen overdag niet open

Afstandscriterium coffeeshops
Sinds enkele jaren kent de gemeente een afstandscriterium voor coffeeshops. Geen enkele shop in de stad mag binnen een straal van 250 meter van een middelbare school staan, basisscholen vallen buiten dat criterium. De afgelopen jaren zijn zeker 21 coffeeshops gesloten vanwege deze regels.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie