Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eerbetoon Majoor Bosshardt in Carré

9 juni 2009, 13.09 uur · Aangepast 10 juni 2009, 13.20 uur

Theater Carré stond maandagavond in het teken van majoor Bosshardt.

Artiesten als Bastiaan Ragas, Maaike Widdershoven, Peter Faber en Willeke Alberti brachten belangeloos een eerbetoon aan de overleden heilsoldate. Minister Ronald Plasterk opende het gala.

Op initiatief van stichting Nederland Positief is 8 juni, de geboortdag van de majoor, uitgeroepen tot de Majoor Bosshardt Dag. In Carré traden behalve bekende zangers en zangeressen ook mensen op, die het Leger des Heils opvangt of begeleidt. Ze hadden hiervoor wekenlang geoefend.

Maandagavond is eveneens de Majoor Bosshardt-Prijs uitgereikt aan oud-politica Hannie van Leeuwen (CDA) en de stichting Meer dan Voetbal. Het is de vierde keer dat deze prijs wordt toegekend aan een persoon en een organisatie, die zich het afgelopen aar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam ontving verder tijdens het gala het eerste exemplaar van een nieuw boek over de majoor, getiteld Een rijk leven!. Hierin komen vrienden en bekenden aan het woord over hun herinneringen aan het boegbeeld van het Leger des Heils. Koningin Beatrix schreef ook een stuk.