Start van hoofdcontent

112

nl

Schreeuwende man opgepakt bij joods restaurant Hacarmel

19 maart 2018, 11.04 uur · Aangepast 19 maart 2018, 16.35 uur

De politie heeft vanochtend een deel van de Amstelveenseweg afgezet, nadat een man zich verdacht gedroeg bij het joodse restaurant Hacarmel. Volgens de politie stond de man voor het pand te schreeuwen.

Hij werd door de politie op camerabeelden opgemerkt. Agenten hebben de man in de directe omgeving aangehouden. Vooralsnog is er geen schade aan het pand geconstateerd. De politie is een onderzoek gestart en neemt de zaak hoog op, aldus een woordvoerder.

De eigenaar van het restaurant zegt tegen AT5 dat de man met een flesje stond te jongleren. Dat flesje heeft hij daarna in de kliko die voor het restaurant staat gegooid. Volgens de eigenaar maakte de man een verwarde indruk. De politie heeft de afzetting rond 10.30 uur opgeheven.

Lees ook: Beelden: Man gooit stoeptegel tegen ruit restaurant Hacarmel

Vernielingen
Het restaurant is de laatste maanden meerdere malen doelwit geweest van vernielingen. Begin december sloeg een man met een Palestijnse vlag de ruiten van de zaak stuk. Begin deze maand werd opnieuw een ruit vernield. In januari werden de ruiten met etensresten besmeurd.

Na de meest recente vernieling kreeg het restaurant extra camerabewaking.

Lees ook: Eigenaar Joods restaurant Hacarmel eist politie- en camerabewaking