Beschoten vastgoedontwikkelaar Minervabuurt looft 10.000 euro uit voor gouden tip

Vastgoedfamilie Pleijsier heeft een beloning van 10.000 beschikbaar gesteld, voor informatie die leidt naar de schutter die ruim twee weken geleden schoot op hun kantoor in de Michelangelotraat.

De familie is mede-eigenaar van Cradle of Development (COD), de vastgoedontwikkelaar waar de kogels door de ramen vlogen. 'Dat iemand zoiets doet en medewerkers en buurtbewoners schrik aanjaagt is onaanvaardbaar', zegt een familielid tegen De Telegraaf.

Beelden van schutter
'Er is ons veel aan gelegen dat de dader of daders worden gepakt.' Het tipgeld is uitgeloofd in overleg met de politie. Diezelfde politie toont vanavond beelden van de schutter in het programma Opsporing Verzocht. Volgens de vastgoedfamilie zou de schietpartij het resultaat zijn van een zakelijk conflict.

Lees ook: Met explosief bedreigde Suzy Wong Lounge alweer open: burgemeester wil maatwerk in sluitingsbeleid

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen sloot afgelopen week het pand van COD. De schietpartij, midden in een woonwijk, levert volgens hem een te groot gevaar voor de buurt op. Een van de eigenaren reageerde toen gefrustreerd: 'Tijdelijke verhuizing van het kantoor draagt niet bij aan het gevoel van rechtvaardigheid, waarbij de onderneming en haar medewerkers reeds gedupeerden zijn. Dit is de wereld op zijn kop eigenlijk.'

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie