Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtelingen We Are Here kraken twaalf panden in Oost

3 april 2018, 22.26 uur · Foto: Archief

Het vluchtelingencollectief We Are Here heeft tijdens de Paasdagen elf woningen en een winkelpand gekraakt in de Rudolf Dieselstraat in Oost. Deze woningen zijn volgens de organisatie 'jarenlang verwaarloosd in afwachting van sloop en nieuwbouw' door woningcorporatie Ymere.

De woningcorporatie zou de panden eigenlijk in handen willen geven van anti-kraakburo Camelot. 'Maar dat is niet meer nodig', meldt We Are Here in een persbericht.

Lees ook: Vluchtelingen We Are Here strijken neer in voormalige kringloopwinkel Diemen

De vluchtelingen zouden zelf de panden kunnen beheren en er 'een mooi dorp van maken'. Vooral vrouwen en kinderen die binnenkort op straat staan worden uitgenodigd om in de zogenoemde We Are Here Village te gaan wonen. 'Want je hebt een heel dorp nodig om kinderen groot te brengen.'

Buurtdag
Op zaterdag 7 april wordt al de eerste buurt- en tuindag georganiseerd. Maar of de vluchtelingen uiteindelijk voor langere tijd in de buurt kunnen blijven wonen, is nog onbekend.

Lees ook: Kraak 30 een feit: We Are Here vluchtelingen verhuizen naar Osdorp

Volgens de organisatie hebben de meeste politieke partijen wel afgesproken dat er geen panden worden ontruimd zolang er nog geen nieuw college is gevormd. We Are Here roept de partijen op om samen te werken en een 'echte Amsterdamse oplossing' te zoeken.