'Zwijgend Ajax betaalt Bergkamp nog iedere maand 25.000 euro salaris'

Dennis Bergkamp, die door de clubleiding van Ajax op non-actief is gesteld, ontvangt iedere maand nog 25 duizend euro salaris. Sinds zijn vertrek heeft de advocaat van Bergkamp niets meer gehoord van de clubleiding.

Knijff heeft namens Bergkamp bezwaar aangetekend tegen het voorgenomen ontslag, maar zegt in de Telegraaf dat hij daar niets meer van vernomen heeft. 'Het is stil aan de zijde van Ajax'. 

Voorlopig wil Bergkamp wachten op stappen van Ajax, waarschijnlijk in de richting van een arbitragezaak bij voetbalbond KNVB. Dan komt een aangestelde commissie te oordelen over het geschil. 

Lees ook: 'Dennis Bergkamp tekent bezwaar aan tegen zijn ontslag bij Ajax'

Bergkamp was assistent-trainer en lid van het technisch hart, en had voor die functie een contract voor onbepaalde tijd. Hij werd na de verloren Bekerwedstrijd tegen FC Twente samen met Marcel Keizer en Hennie Spijkerman ontslagen. 

Een paar maanden daarvoor had hij een contract getekend met daarin een omschrijving van zijn functie. Zo was Bergkamp onder meer verantwoordelijk voor het 'bewaken van de cultuur' van de club.