Arena vanaf komend seizoen officieel Johan Cruijff Arena

Het is inmiddels bijna een jaar na de eerste bekendmaking. Maar de kogel is eindelijk door de kerk: komend voetbalseizoen wordt de Amsterdam Arena officieel omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena, dat heeft de Arena zojuist bekendgemaakt

Ruim twee jaar na het overlijden van de legendarische nummer 14, gaat de Arena zijn naam dragen. De weg naar die naamsverandering was geen soepele. De gesprekken tussen de gemeente, de Arena, Ajax en andere belanghebbenden rond het stadion, verliepen op zijn zachtst gezegd stroef. Zo zouden commerciële belangen van diverse partijen de naamswijziging in de weg zitten.

Wens Van der Laan
'Het wordt hoog tijd om Johan Cruijff een waardig eerbetoon te geven en de breed gedragen wens, die Eberhard van der Laan namens de stad uitsprak, te realiseren', zegt de directeur van de Arena Henk Markerink in een persbericht. Hij laat weten dat het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena rond 25 april onthuld wordt. Ook sportwethouder Eric van der Burg is erg blij met het nieuws. 'Hiermee wordt eer gedaan aan onze grootste voetbalheld en wordt een grote wens van Eberhard van der Laan een feit.'

Lees ook: Officiële naamswijziging Johan Cruijff Arena uitgesteld

Mooi nieuws
25 april vorig jaar, de dag dat Cruijff 70 geworden zou zijn, liet de gemeente weten dat er een intentieverklaring lag voor de naamswijziging. In volksmond werd het stadion vanaf die dag al de Johan Cruijff Arena genoemd en zelfs een zoekopdracht via Google levert inmiddels de juiste locatie op.

Lees ook: Wellicht toch sponsor in naam Johan Cruijff Arena

Toch kwamen de beslissende partijen er niet uit, wat leidde tot de nodige irritatie bij onder andere de familie van Cruijff. Een woordvoerder van de familie liet vorige maand nog weten: graag of niet. Zij vond dat de betrokken partijen voort moesten maken met de naamsverandering. Tegelijk vertelde ze dat de familie hoopte op mooi nieuws op 25 april, de dag dat het Orakel van Betondorp 71 jaar oud geworden zou zijn. Dat wordt nu dus iets later: de start van het voetbalseizoen 2018-2019.

'We zijn blij met dit nieuws, en dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff Arena mag heten', aldus de familie Cruijff. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie