Start van hoofdcontent

Stad

nl

Poets twee weken niet je tanden en verdien 360 euro

28 april 2018, 18.41 uur

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta) is op zoek naar mensen die bereid zijn om twee weken lang hun tanden niet te poetsen.

Daarmee kunnen de deelnemers 360 euro verdienen. En ze doen mee aan een onderzoek naar mondgezondheid, meldt het AD. Er zijn wel wat vereisten. Zo moeten deelnemers vooraf nog een gezond gebit hebben en mogen zij niet roken.

In totaal zoekt het Acta precies 117 deelnemers tussen de 18 en 55 jaar. Volgens de wetenschappers kan het met een gezond gebit geen kwaad om twee weken je tanden niet te poetsen. Ook hoeven de deelnemers zich niet zorgen te maken om slechte adem. 'Je gaat niet zo snel uit je mond stinken', zegt een onderzoeker in het AD. 'Sommige mensen misschien wel, maar die deden dat daarvoor waarschijnlijk toch al.'

Zelfs het ontstaan van gele tanden valt wel mee, stellen de wetenschappers van het Acta. Wel ontstaat er veel tandplak, maar dat is juist de bedoeling. De deelnemers helpen de wetenschappers namelijk met onderzoek naar micro-organismen die mogelijk een gunstig effect op de mond hebben.