Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie keer is geen scheepsrecht: Ship Happens ten onder

3 mei 2018, 15.34 uur · Aangepast 3 mei 2018, 16.24 uur

Iedereen wist het al, maar nu weet organisator Peter van der Meulen het ook. Ship Happens gaat officieel niet door. Mensen die een kaartje hadden gekocht voor Ship Happens, een feest op een cruiseschip dat dagenlang over de Noordzee zou varen, krijgen hun geld waarschijnlijk niet terug. 'Dit hadden we wel verwacht', zegt gedupeerde Rianne Hendriks.

'Het spijt ons te moeten melden dat Ship Happens definitief niet door zal gaan', schrijft Van der Meulen, directeur van Meubel Stukken. 'Als direct gevolg hiervan zullen wij ook ons faillissement aanvragen.' Van der Meulen was eerder eigenaar van Valtifest, dat ook al eens failliet werd verklaard.

Vrijdag zou het gebeuren
Ship Happens zou al in 2016 plaatsvinden, maar is sindsdien twee keer uitgesteld. Morgen zou de boot dan echt gaan varen. Maar twee dagen voor de grote dag moet Van der Meulen zich toch weer excuseren.

Naast de verschillende uitstellen werd het feestje ingekort en ging de prijs van een kaartje omhoog. Reden voor veel bezoekers, die al aanbetalingen hadden gedaan van 250 tot 1250 euro, om begin dit jaar hun geld terug te vragen. Van der Meulen deed meerdere beloftes maar kwam deze nooit na. 

Lees ook: Organisator bootfeest Ship Happens: 'We stellen bezoekers binnen een maand tevreden'

'We hopen op je begrip voor deze teleurstellende ontwikkeling', besluit Van der Meulen in zijn mail. 'Hij zegt gewoon: zoek het maar uit. Echt een beetje jammer', reageert Rianne.

Lees ook: Organisator 'Ship Happens' betaalt gedupeerden niet terug: 'Het potje is leeg'