Stadsdeel Zuid trekt positief advies Johan Cruijffplein in

Stadsdeel Zuid trekt het positief advies in om de naam van het Stadionplein te veranderen in het Johan Cruijffplein. Dat zegt een woordvoerder van het stadsdeel tegen AT5.

Vanochtend bleek dat het stadsdeel verkeerde informatie had gekregen over de naamsverandering. Ook het negatieve advies van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimten (CNOR) kreeg het stadsdeel niet onder ogen, zo schreef De Telegraaf vanochtend. In plaats daarvan kreeg het stadsdeel een stuk onder ogen waarin staat dat de CNOR positief zou hebben geadviseerd over de naamsverandering.

Lees ook: Stadionplein wordt 1 juni al omgedoopt tot Johan Cruijffplein

Stadsdeel Zuid heeft naar aanleiding hiervan overleg gehad. Daarna is besloten het positieve advies in te trekken. Vooralsnog gaat het plan om het Stadionplein te vernoemen naar Johan Cruijff op 1 juni gewoon door, omdat de beslissing bij de centrale stad ligt en niet bij het stadsdeel. 

Lees ook: Naamgevingscommissie gemeente adviseerde negatief over naamswijziging Stadionplein

Uit interne stukken zou blijken dat Zuid op 30 januari instemde met het plan voor het Johan Cruijffplein. Dit besluit werd dus genomen op basis van verkeerde informatie. De naamgevingscommissie gaf een negatief advies over drie locaties in de stad die werden onderzocht om naar Johan Cruijff te vernoemen, waaronder het Stadionplein.

In de Stadionbuurt is er veel protest tegen de naamswijziging. Menno Kohler, één van de tegenstanders: 'De naambordjes blijven voorlopig hangen. Na vandaag zeker weten. Het is van de zotte dat dit hier gebeurd en dat het stadsdeel wordt voorgelogen door de centrale stad.'

Stadsdeel en Stopera zijn nog aan het onderzoeken hoe de foute samenvatting bij het bestuur terechtkwam. Formeel heeft de centrale stad geen positief advies nodig en gaat de naamsverandering op 1 juni vooralsnog door. Maar mocht er bewust verkeerde informatie zijn verstrekt, dan is dat nog lang niet zeker.

 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie