Getuigen geschokt door schietpartij Stromarkt: 'Dader liep gewoon rustig weg'

0
Whatsapp

112

Getuigen geschokt door schietpartij Stromarkt: 'Dader liep gewoon rustig weg'

20 mei 2018, 19.26 uur · Aangepast 20 mei 2018, 21.27 uur

De Stromarkt, een plek met veel horecazaken en waar veel toeristen verblijven, werd gisteravond rond half twaalf opgeschrikt door een pistoolschot. Een man, wiens identiteit de politie nog niet kan vrijgeven, werd even later gevonden in een grote plas bloed. Omwonenden en toeristen zijn erg geschrokken.

'Ik ben geschokt. Het lijkt zo vredig hier en dit is een fijn hotel. Zoiets had ik nooit verwacht', zegt een vrouw die in de buurt overnacht. 'Er was veel politie aanwezig. Hier waren ze druk met forensisch onderzoek, maar ik had geen idee dat het om een schietpartij ging', zegt een andere toerist.

Lees ook: Identiteit slachtoffer schietpartij Centrum nog niet bekend

Over het motief is nog niets bekend en de dader is ook nog niet gepakt. Al heeft de medewerker van een koffiezaak in de buurt wel een idee. 'Het zal vast een dronken ruzie zijn geweest of iets anders. Maar dat ze hier met vuurwapens rondlopen vind ik best wel eng.'

Lees ook: Zwaargewonde bij schietpartij in Centrum

De vermoedelijke schutter droeg een spijkerbroek en een zwarte capuchon. Een medewerker van een broodjeszaak zag hoe hij wist te ontkomen. 'Niet eens rennen, maar hij ging gewoon rustig weg. Klaar. Dat is wat ik zag.' En een collega kon een tijd zijn huis niet in omdat de straat was afgezet na de schietpartij. 'Ik was om 00.00 uur klaar hier, maar het gebeurde om 23.30 uur. Ik wilde naar huis, maar ze lieten me niet binnen. Ik ben drie uur binnen gebleven.'

Het politieonderzoek heeft nog weinig opgeleverd, over de oorzaak van het schietincident is niets bekend. De politie roept mensen die iets hebben gezien of weten van het incident op contact op te nemen.

Whatsapp