Start van hoofdcontent

Stad

nl

Holleeder-proces gaat verder, Peter R. de Vries opnieuw getuige

22 mei 2018, 08.22 uur · Aangepast 22 mei 2018, 10.45 uur

Vandaag gaat het proces tegen Willem Holleeder weer verder en zal ook Peter R. De Vries opnieuw getuigenverklaringen afleggen.

De Vries en Holleeder hebben een lange geschiedenis. Ze kennen elkaar meer dan 25 jaar en De Vries schreef ook een boek over de Heineken-ontvoerder.

Lees ook: Holleeder en Peter R. de Vries oog in oog in de rechtszaal

In 2013 stond Holleeder bij de misdaadjournalist voor de deur. De Vries werd bedreigd en deed aangifte. Hierop volgde een veroordeling die ervoor zorgde dat Holleeder het restant van zijn straf moest uitzitten. Met de veroordeling schond hij namelijk de voorwaarden van zijn vrijlating. Dit leverde De Vries nog een doodsbedreiging op, vanuit de cel.

Zo. Vandaag weer getuigen in bunker in het Holleeder-proces. Ik heb maar even ‘instappers’ aan gedaan... Makkelijk. pic.twitter.com/Rg8svU9eVZ

— Peter R. de Vries (@PeterRdeV) May 22, 2018

Vorige maand ging de getuigenis van De Vries niet zonder slag of stoot. Bij de detectiepoortjes van de zwaarbeveiligde rechtbank in Osdorp moest hij zijn schoenen uit doen en weigerde. Morgen zal De Vries weer gewoon via hoofdingang het pand moeten betreden. Hij is namelijk geen beschermde getuige.

Lees ook: Peter R. de Vries wil schoenen niet uitdoen en vertrekt

Holleeder staat terecht voor zijn aandeel in de moordaanslagen op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).