Politiek

Nieuw coalitieakkoord donderdagochtend gepresenteerd in Nieuw-West

22 mei 2018, 18.57 uur

Van Eesteren Museum
Van Eesteren Museum

GroenLinks, D66, PvdA en SP presenteren donderdagochtend om 10.00 uur het coalitieakkoord. Dit gebeurt in het Van Eesteren Paviljoen in Nieuw-West. AT5 is er donderdag live bij.

Vandaag werd bekend dat de linkse partijen er samen uit zijn. Er ligt een nieuw pakket met plannen en maatregelen dat donderdag bekend wordt gemaakt. Vorige week werd er al een tipje van de coalitiesluier opgelicht. Het nieuwe college is van plan verregaande maatregelen te nemen om het massatoerisme in de stad in te dammen. Zo willen de linkse partijen in bepaalde drukke wijken Airbnb kunnen verbieden en worden aanlegsteigers voor rondvaartboten verplaatst naar buiten het centrum.

Lees ook: Alle wethouders van nieuwe college bekend: meer vrouwen dan mannen

De wethouders van het nieuwe college zijn ook bekend. GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink zal zelf aantreden als wethouder. Andere namen zijn onder meer - de in de politiek onbekende - Touria Meliani, PvdA-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma en fractievoorzitter Marjolein Moorman, die de meeste stemmen kreeg tijdens de verkiezingen. 

Lees ook: GroenLinks, D66, PvdA en SP ondertekenen coalitieakkoord: nieuw stadsbestuur rond

De presentatie van het coalitieakkoord is donderdag vanaf 10.00 uur live te volgen bij AT5. Uiteraard via AT5.nl en op tv. Op 30 mei is er een extra gemeenteraadsvergadering. Het nieuwe college zal dan beëdigd worden.